Pages

Wednesday, 2 November 2011

hati itu merah..

bila bicara soal hati....tak siapa boleh duga ape yang kite rasa...apa yang kita mahu..sesekali mahu juga andai ada yang memahami kehendak hati..tapi tiada yang peduli...engat..Tuhan masih peduli...silap andai kamu fikir kamu tak punya siapa...Allah sentiasa ada bersama..tidak kira kau bersedih apatah gembira...kau sakit hati...kau terasa hati..kau perlu berhati-hati...sebab andai dibiarkan..hati kau itu mungkin lagi teruk..hilang terus keyakinan pada diri...salah sendiri...tapi masih menunggu hingga ada yg sudi menemani..puaskan hati...mungkin??
satu masa..kau mungkin dikhianati..kau mungkin juga terasa di curangi...itu mungkin tuhan dah bagi signal untuk kau buka mata..ya..manusia..senang berkata-kata...cinta itu bukan apa-apa...tapi yg mengalaminye..akan tahu macam mana sakitnya...mudah bicara...mudah beri nasihat..tapi hati kita...mampukah nak menerima?? sakit itu mungkin berparut lama...tahu?? parut itu mungkin tak kan hilang sampai bila-bila..tahu??kau tahu semua tu??

bila kau rasa patah hati..cuba kuatkan diri..ye aku tahu macam mane sakitnya patah hati..sebab aku juga pernah merasai..dan masih lagi merasai...ubat?? ubatnya cuma sibukkan diri...sibukkan diri dari kesunyian...elakkan diri dari berseorangan...ye aku cuba..tapi aku kalah..sebab aku terlalu ikutkan kata hati...kata hati yg berbisik dia akan kembali...tapi tak mungkin...aku tahu Tuhan itu maha Kuasa...ciptakan hati yang sentiasa berdegup..untuk kita terus hidup hingga sekarang...ye...hingga menaip ke aksara yg terakhir... lupa janji Tuhan?? yg hidup akan kembali padaNYA semula...lupa?? buka sejadah tadahlah tangan..ketika itu baru kau engat...mungkin....

tulisan jari: hati itu merah...bila terluka tak nampak berdarah...

No comments: